[Selesai] Penyelenggaraan Patch 6.1106.06.2016

Kemaskini
07 Jun, 05:50am: Penyelengaraan selesai

Pada 7 Jun 2016, bermula dari 03:30 pagi (GMT +8), queue rank akan dimatikan dalam persediaan untuk patch 6.11. Pada 05:00 pagi (GMT +8), server akan dimatikan dan semua permainan akan berakhir dengan seri dan statistik tidak akan direkodkan. Kami menganggarkan pertempuran akan bersedia pada 12:00 tengah hari (GMT +8).

Bacalah nota patch di bawah.

Hai para summoner.

Selamat datang ke patch 6.11. Kami memfokuskan perhatian kami kepada permainan profesional. Jadi kami mengubah diversiti champion.

Dengan pro dunia kembali ke Rift, kami teruja dengan era baru drake elemental dan damage turret yang bermakna. Ini adalah mustahil jika beberapa champion muncul dalam setiap permainan. Jadi, sebelum summer split menerjah masuk, perubahan akan berlaku ke atas Nidalee, Kindred, dan Ekko, termasuklah Azir dan Lucian kerana populariti mereka telah masuk ke dalam kawasan yang bermasalah.

Catatan penting: seperti kemaskini mage, kami mengelakkan nerf generik untuk menyeimbangkan identiti strategik. Apakah champion ini mahu jayakan? Bagaimana ingin membuatkan mereka masih lagi bersinar? Soalan-soalan ini menunjukkan kepada kita di mana ingin menurun kuasa yang tidak bersesuaian dengan naratif, dan dalam beberapa kes (Trinity Force?!) di mana kami boleh menambah kekuatan baru yang ada.

Itulah mengenai 6.11! Semoga permainan anda kurang dipenuhi dengan kucing, kambing, serigala, dan burung. Mungkin sedikit sesungut? Ke mana kita nak pergi sekarang? Kami berhenti sekarang.

Patrick "Scarizard" Scarborough

Kembali ke atas

Champion

Anivia

Kos R setiap saat meningkat.

Sedikit perubahan kecil (atau sedikit penurunan) ke atas Cryophoenix. Anivia memberikan prestasi yang baik sejak 6.10, tapi mungkin perubahannya terlalu jauh membuatkannya mudah untuk bertahan. Glacial Storm sepatutnya mewakili pelaburan yang signifikan, jadi kami menariknya kembali.

R - Glacial Storm

KOS 30/45/60 mana setiap saat 40/50/60 mana setiap saat

Azir

W tidak lagi boleh digunakan ke atas turret. Tempoh R menurun dan tidak lagi memberikan kelajuan kepada para sekutu.

Azir telah menjadi pilihan prioriti baru-baru ini, mengambil takhtanya sebagai midlaner tier tinggi. Dengan Midseason masih lagi belum diuji kerana permainan pro bermula semula (di mana Azir dilihat sebagai kegemaran), kami merendahkan sedikit kuasa Maharaja tersebut. Kekuatan Azir terletak kepada ketahanan damage yang tinggi termasuklah ‘Shurima Shuffle-nya’ untuk melawan musuh dengan inisiatif yang bercahaya. Kita boleh melihat Azir dengan pencabar yang lebih baru di takhta midlane-nya tapi masih lagi menunjukkan dominasinya.

W - Arise!

dikeluarkanISTANA PASIR Tidak lagi digunakan ke atas damage turret

R - Emperor's Divide

TEMPOH 5/6/7 saat 3 tiga saat pada semua rank
dikeluarkanBAGAIMANA INI BERFUNGSI Tidak lagi memberikan bonus kelajuan pergerakan kepada sekutu yang melepasi dinding

Corki

Nisbah R meningkat.

Buff Cokri tidak Worlds lagi? Trinity Force - teras Corki - dilihat sebagai perubahan kecil dalam patch ini yang mengeluarkan peluang serangan kritikalnya. Corki telah bergelut dalam beberapa patch, lewat permainan Corki lebih mencabar, jadi kami merangsang lewat permainan Corki yang bersesuaian dengan corak penggunaan spell-nya.

R - Missile Barrage

NISBAH 0.2/0.5/0.8 jumlah damage serangan 0.2/0.6/1.0 jumlah damage serangan

Ekko

Cooldown pasif setiap sasaran meningkat . Damagr asas Q dan R menurun, tapi nisbah meningkat. Tempoh stun W menurun.

Terdapat beanyak perubahan ke atas Ekko, jadi kita bahagikannya kepada dua.

Pertama sekali, kami terus mengubahsuai perbezaan damage antara tank dan kebolehan kuasa Ekko. Kurang asas, lebih nisbah. Itu jelaskan - kebolehan kuasa Ekko mengambil banyak risiko dan itu adalah kurang sihat, jadi melindungi kebolehannya daripada meletupkan champion adalah betul.

Yang kedua,tidak seperti perubahan untuk mengubah nisbah dan asasnya dan cukup di situ sahaja, kami berhadapan dengan keseimbangan Tank Ekko. Secara ringkas: 2.25 saat adalah masa yang banyak untuk di-stun-kan, dan 3 seconds bukanlah cooldown yang banyak untuk slow apabila Ekko mendapat banyak stack slow ke atas anda. Walaupun terdapat alat versatil untuk kebolehan kuasa Ekko sebagai skirmisher serang dan lari, Tank Ekko memberikan manfaat untuk menggunakan crowd control-nya. Tambahan lagi, kenapa ‘serang-dan-lari’ jika anda tidak perlu lari?

Perubahan ini nampaknya besar, tapi kami mahukan Ekko mempunyai pertahanan, kami memerlukan perubahan yang penting mengenai berapa banyak crowd control yang dia perlu bawakan.

Pasif - Z-Drive Resonance

COOLDOWN KE ATAS SASARAN YANG SAMA 3 saat 5 saat

Q - Timewinder

NISBAH SERANGAN 0.1 kebolehan kuasa 0.2 kebolehan kuasa
DAMAGE YANG DIKEMBALIKAN 60/85/110/135/160 40/65/90/115/140

W - Parallel Convergence

TEMPOH STUN 2.25 saat 1.75 saat

R - Chronobreak

DAMAGE 200/350/500 150/300/450
NISBAH 1.3 kebolehan kuasa 1.5 kebolehan kuasa

Illaoi

Q meningkatkan smeua damage sesungut daripada nisbah sesungut. Damage W meningkat. Slow E menurun, tapi tidak lagi mereput.

Pada waktu ini, Illaoi lazim dengan terma ‘feast atau famine’. Apabila semuanya berfungsi untuk Kraken Priestess (macam 5 lelaki punya ult), mereka tidak akan berjalan dengan hidup - tapi apabila dia berada di luar kedudukan, Illaoi dengan pantas bergelut untuk kembali. Perubahan ini bertujuan untuk mengehadkan beberapa perbezaan dalam prestasi Illaoi manakala menyokong itemnya sebagai seorang Juggernaut. Pada waktu ini, terlalu banyak output damage Illaoi dalam serangan nisbahnya yang besar - memainkannya adalah mengenai ‘saya mampu mendapatkan damage serangan dan selamat?’ itu menyebabkan perlbagai perbezaan dalam permainan. Illaoi masih lagi perlu berhati-hati mengenai kedudukannya sebagai seorang fighter, tapi membolehkan binaan campuran pertahanan ini melihat dirinya secara konsisten boleh berlawan.

Umum

baruMARILAH DAN SERANG Tooltip Illaoi telah dikemaskini

Q - Tentacle Smash

dikeluarkanBUANG Tidak lagi meningkatkan damage Tentacle sebanyak 0/0.1/0.2/0.3/0.4 bonus damage serangan
baruPECAHKAN Kini meningkatkan smeua damage Tentacle sebanyak 10/15/20/25/30%

W - Harsh Lesson

DAMAGE 15/35/55/75/95 + 1.1 jumlah damage serangan 1.0 jumlah damage serangan + [3/3.5/4/4.5/5% daripada sasaran health maksimum (+2% setiap 100 damage serangan)]

E - Test of Spirit

TEMPOH SLOW 2 saat 1.5 saat
baruTELADAN Tidak lagi mereput sepanjang tempoh itu

Jax

Stack pasif menurun satu pada satu-satu masa.

Relentless Assault memberikan rasa teras ke atas Jax: membuatkan dia berbahaya dalam perlawanan. Apabila memfokuskan CC sepatutnya sesuai untuk gaya permainan, dia selalunya kehilangan semua stacknya kepada setiap spell dalam perlawanan pasukan yang huru-hara. Jax berasa tertekan untuk mengelakkan CC fokus, itu bukanlah masalahnya, tapi menutup Grandmaster at Arms merupakan usaha yang tidak sengaja, bukannya kemalangan.

Passive - Relentless Assault

baruKURANG DIABAIKAN Stack menurun 1 pada satu-satu masa daripada sekaligus

Kindred

Cooldown pasif menurun. Damage Q menurun, tapi berskala dengan Mark. Slow dan damage E menurun.

Terima kasih kepada jarak mereka, damage permainan awal Kindred dan slownya yang kuat membernarkan mereka untuk bertukar tanpa persaingan ke atas banyak jungler dan laner, meletakkan pihak lawan di belakang apabila mereka mengawal permainan tersebut. Selalunya, ancaman menjadi kited membuatkan elakan semula, satu pilihan optimum. Pertukaran tanpa persaingan ini membuatkan Kindred kuasa dominan pada awal peringkat, walaupun tanpa bounty.

Kami berbicara mengenai Mark of the Kindred. Direka untuk memberikan dinamik duo kerana mengambil risiko dan meramal mangsa mereka, Mark Kindred berasa seperti ‘cherry on top’ daripada bahagian paling penting dalam damage mereka. Dengan membenarkan Kindred mempunyai peluang untuk menandakan (membuatkanya lebih berbaloi untuk digunakan), kami memberikan mereka laluan yang jelas untuk berskala dengan berjaya termasuklah ‘membunuh setiap jungler pada level 3’.

Passive - Mark of the Kindred

CHAMPION MARK COOLDOWN 90 saat 75 saat
baruSENARAI TIER JUNGLE Wolf kini menanda raksasa jungle berdasarkan stack terkini Kindred
0 - 2 MARK Rift Scuttlers atau Razorbeaks
3 - 4 MARK Krugs, Razorbeaks, Gromp, atau Murkwolves
5 - 7 MARK Blue Sentinels, Red Bramblebacks, Rift Herald, atau Elemental Dragon
7+ MARK Baron Nashor atau Elder Dragon

Q - Dance of Arrows

DAMAGE 60/90/120/150/180 55/75/95/115/135
baruMEMBURU ANAK PANAH Bountu meningkatkan damage Dance of Arrows setiap 5 stack (tidak cap)

E - Mounting Dread

SLOW 70% pada semua rank 50% pada semua rank
DAMAGE 60/90/120/150/180 40/75/110/145/180

Lucian

Jarak Q dan W menurun. Nisbah Q menurun.

Pada tahun 2014, kami ingin membuatkan Lucian seorang marksman skirmishing-estin dalam League. The Purifier berjaya dalam perlawanan berjarak pendek melalui mobiliti pertempuran dan spell, memusnahkan musuh dengan proc Lightslinger apabila dia masuk ke dalam medan pertemputan. Sebagai seorang marksman yang dekat, Lucian perlu meletakkan dirinya dalam keadaan yang lebih berbahaya untuk berjaya, tapi risikko itu sekalipun tidak menjelaskan dominan terkininya. Identiti Lucian jatuh apabila dia berharap dengan poke jarak mid untuk berinteraksi dengan musuhnya. Kami memotong sedikit kit keselamatan Lucian supaya kejayaannya terikat dengan mengawal musuhnya.

Pasif - Lightslinger

PEMBAIKAN BUG Saat tembakan tidak lagi proc Runaan’s Hurricane atau Guinsoo’s Rageblade, kerana ia bukanlah serangan asas

Q - Piercing Light

JARAK CAHAYA 1100 900
NISBAH 0.6/0.75/0.9/1.05/1.2 bonus damage serangan 0.6/0.7/0.8/0.9/1.0 bonus damage serangan MENEKANKAN KEJELASAN Visual bersesuaian dengan saiz cahaya

W - Ardent Blaze

JARAK 1000 900

Maokai

Regen HP menurun. Cooldown Q meningkat pada awal rank.

Walaupun hilang sekejap, perubahan terkini ke atas Maokai memperlihatkan Twisted Treant kembali ke atas dalam perlawanan pasukan. Sesuatu yang mencabar untuk Maokai - kami tak kisah untuk dirinya menjadi berdaya maju (contoh yang adil mengenai seorang tank yang sepatutnya), tapi kombinasinya hebat dalam perlawanan pasukan dan fasa laningnya berkuasa, meletakkan dirinya dalam kalangan orang ramai secara konsisten. Kami bertujuan untuk menarik kuasa daripada permainan awal Maokai dan membuka tingkap untuk anda membulinya sebelum dia menjadi lebih besar dan kuat.

Umum

REGEN HP 8.678 7
TUMBESARAN REGEN HP 0.85 0.75

Q - Arcane Smash

COOLDOWN 6 saat pada semua rank 8/7.5/7/6.6/6 saat

Nidalee

Jarak mengaktifkan prowl ke atas champion dikurangkan. Mengesetkan semula pounce cooldown dikurangkan.


Pasif - Prowl

JARAK KELAJUAN PERGERAKAN Bonus kelajuan pergerakan meningkat apabila begerak ke arah champion musuh yang boleh dilihat champion dalam jarak 5500 jarak 1400

W - Pounce

MENGESETKAN SEMULA SASARAN YANG DIBURU DAN KILL 70% daripada cooldown 40/50/60/70%

Ryze

Q damage down. R cooldown up.


Q - Overload

DAMAGE 60/95/130/165/200 60/90/120/150/180

R - Desperate Power

COOLDOWN 50/40/30 saat 50 saat pada semua rank

Swain

Damage Q menurun. Healing R menurun.


Q - Decrepify

DAMAGE 30/50/70/90/110 setiap saat 30/47.5/65/82.5/100 setiap saat

R - Ravenous Flock

HEAL ASAS KE ATAS CHAMPION 30/45/60 20/30/40
WHOOPS Kami bersalah, dengan memberitahu dalam patch sebelumnya, bahawa healing Ravenous Flock berskala dengan 0.1 kebolehan kuasa. Nilai yang sebenarnya adalah 0.12!

Taliyah

HP meningkat. Q mengenakan damage ekstra ke atas minion.


Mid-patch 6.10 hotfix

Hanya sebagai peringatan.

Q - Threaded Volley

KOS 60/65/70/75/80 mana 50/55/60/65/70 mana
TEMPOH WORKED GROUND 180 saat 140 saat

Perubahan Patch 6.11

Umum

HEALTH ASAS 500 520

Q - Threaded Volley

baruTHE THREADING Kini mengenakan 50% damage ekstra ke atas minion

Vel'Koz

Slow Q meningkat. Sedikit damage R dikembalikan ke stacking Organic Deconstruction.


Q - Plasma Fission

TEMPOH SLOW 1/1.25/1.5/1.75/2 saat 1/1.4/1.8/2.2/2.6 saat

R - Life Form Disintegration Ray

DAMAGE ASAS 500 / 725 / 950 450 / 625 / 800
baru?DISTRUKTURKAN SEMULA Musuh yang berada dalam cahaya mengumpulkan 1 stack Organic Deconstruction setiap 0.7 saat (sehingga 3 stack)
SEBAGAI PERINGATAN Musuh yang menjadi Researched sewaktu Life Form Disintegration Ray mengambil damage sebenar daripada baki tempoh masanya!

Zed

Nisbah dan damage Q menurun, dan kurang jatuh ke atas beberapa pukulan.


Q - Razor Shuriken

DAMAGE 75/115/155/195/235 70/105/140/175/210
RATIO 1.0 bonus damage serangan 0.9 bonus damage serangan
DAMAGE SETIAP TAMBAHAN SHURIKEN 50% 75%

Ahri

Satu lagi buff yang cantik.

Umum

LIBASKAN EKOR Ekor Ahri bergerak dengan lebih realistik di semua skin!

Aurelion Sol

Starsurge secara visual hilang apabila dimusnahkan oleh by Wind Wall atau Unbreakable.

Kerana ia adalah pelik dan mengelirukan melihat bintang bersaiz midlane tiba-tiba hilang.

Q - Starsurge

LETUPAN Apabila dimusnahkan oleh W - Wind Wall Yasuo atau E - Unbreakable Braum, teras sentral Starsurge kini secara visual hilang daripada hilang secara serta-merta.
PEMBAIKAN BUG Starsurge kini stun Braum dengan lebihg baik apabila dihalang oleh E - Unbreakable

Kemaskini Splash

Five of Nidalee’s older skin splashes have been updated!


Kembali ke atas

Item

Boots of Swiftness

Kelajuan pergerakan menurun.

KELAJUAN PERGERAKAN 60 55

Berserker's Greaves

Kelajuan serangan meningkat.

KELAJUAN SERANGAN 30% 35%

Ninja Tabi

Pengurangan pasif meningkat.

PENGURANGAN SERANGAN ASAS 10% 12%

Trinity Force

Dibina daripada Stinger bukan lagi Zeal. Peluang serangan kritikal dikeluarkan, pengurangan cooldown dan kelajuan serangan ditingkatkan. Kos menurun, gabungan kos sekarang adalah tiga.

LALUAN BINAAN Sheen + Phage + Zeal + 200 gold Sheen + Phage + Stinger + 333 gold
JUMLAH KOS 3800 gold 3733 gold
KELAJUAN SERANGAN 15% 40%
PENGURANGAN COOLDOWN 10% 20%
dikeluarkanSERANGAN PUKULAN KRITIKAL 20% 0%

Stinger

Kos dan kelajuan serangan menurun.

KOS 1200 gold 1100 gold
KELAJUAN SERANGAN 50% 35%
Kami juga mengubah gabungan kos penaikan taraf Stinger untuk membuatkan jumlah kosnya sama.

Nashor's Tooth

GABUNGAN KOS 900 gold 1000 gold
JUMLAH KOS 3000 (tidak berubah)

Dervish Blade

GABUNGAN KOS 200 gold 300 gold
JUMLAH KOS 2700 gold (tidak berubah)

Wit's End

Kos menurun.

LALUAN BINAAN Recurve Bow + Null-Magic Mantle + Dagger + 1050 gold Recurve Bow + Negatron Cloak + Dagger + 480 gold
JUMLAH KOS 2800 gold 2500 gold

Kembali ke atas

Dynamic Queue

Akan keluar dalam patch ini nanti (memang ya kali ini): beberapa perubahan dan peningkatan yang disasarkan ke arah matchmaking MMR dalam dynamic queue.

Back to top

Your Shop

Kali terakhir dilihat dalam Lunar Revel, Your Shop akan kembali dalam patch ini. Lihatlah enam skin dan champion baru dengan diskaun unik untuk anda!

Kembali ke atas

Pembaikan Bug

 • Menyelesaikan isu yang menghalang beberapa pemain daripada menerima token masteri
 • Buff Fortification permulaan permainan ke atas outer turret kini mengurangkan damage sihir
 • Cooldown Thunderlord’s Decree tidak lagi mengesetkan semula revive (cth. Pasif - Death DefiedKarthus, R - Omen of Death) Yorick
 • Indikator jarak Q - Noxious Blast Cassiopeia telah dipanjangkan untuk bersesuaian dengan jarak penggunaannya
 • Champion berdiri di W - Miasma Cassiopeia tidak lagi dash menggunakan penggunaan kedua ARAM’s Mark / Dash
 • Membaiki bug di mana E - Apprehend Darius tidak menarik musuh dengan betul yang mid dash sewaktu dilemparkan
 • Mmebaiki bug di mana Draven tidak boleh menggunakan semula R - Whirling Death apabila snared
 • Membaiki bug di mana Wolf akan berhenti memberikan damage ke atas sasaran yang masuk ke dalam jaraknya sewaktu W - Wolf’s Frenzy Kindred
 • Voidlings Malzahar tidak lagi bingung jika sasaran oleh E - Malefic Visions memasuki brush
 • Q - Flamespitter Rumble kini berhadapan dengan sasarannya ke atas arahan serangan asas, datipada perlaksanaan serangan asas (fikirkan E - Gatling Gun Corki)
 • Pasif - King’s Tribute Trundle tidak lagi proc apabila bayang-bayang R - Death Mark Zed tamat tempoh
 • Membaiki bug di mana Ziggs berhasrat mengambil jalan pendek ke hadapan sebelum menggunakan R - Mega Inferno Bomb pada jarak maksimum
 • Mengembalikan semula baris suara Q - Transfusion Vladimir dan E - Tides of Blood
 • Nadi R - Chaos Storm Viktor ditemani bunyi sampingan

Kembali ke atas

Skin akan Datang

Berikut adalah skin yang akan dilancarkan pada 6.11:

Kembali ke atas.