Jom main Ascension!11.11.2016Daripada One for All sehinggalah ke Ultra Rapid Fire, mod permainan berbeza ini memberikan keunikan kepada formula League klasik. Mode permainan yang seterusnya: Ascension  kini boleh dimainkan!

Ascension akan ada dalam jadual baru termasuklah Isnin, bermula 11 Nov sehingga 14 Nov, tapi hanya untuk tempoh masa tertentu setiap hari (berterusan sehingga ke keesokan harinya):

Ascension

Bermula

Berakhir

Pusingan 1

Jumaat, 11 Nov(1 petang)

Sabtu, 12 Nov(6 pagi)

Pusingan 2

Sabtu, 12 Nov(1 petang)

Ahad, 13 Nov(6 pagi)

Pusingan 3

Ahad, 13 Nov(1 petang)

Isnin, 14Nov(6 pagi)

Pusingan 4

Isnin, 14Nov(1 petang)

Selasa, 15Nov(6 pagi)

Untuk permulaan pada mod, ketahui serba-sedikit asasnya:

  • Tidak seperti Summoner’s Rift, anda tidak boleh berjalan keluar dari pangkalan untuk sampai ke pertempuran, anda akan perlu menggunakan trinket Golden Transcendence atau klik kanan pada pad untuk teleport ke dalam pertempuran
  • Meraih kemenangan dengan mata yang diskor; pasukan pertama berjaya menumbangkan
  • Anda meraih 1 mata untuk pembunuhan, 3 untuk tangkapan relik Shuriman, 5 untuk meletakkan tiupan pembunuhan pada satu champion Ascended, serta 2 mata untuk setiap pembunuhan yang anda perlukan ketika Ascended
  • Menuntut Ascension dengan menumbangkan Ancient Ascendant Xerath di dalam pusat petan (dia akan respawn selepas champion Ascended mati)
  • Berhati-hati ketika bertemu Ascendant, anda akan memerlukan seluruh pasukan untuk menentangnya dan menuntut buff
  • Ascension buff menghasilkan kuasa terinspirasi termasuk bonus HP dan mana yang tidak terhad, AD & AP, CDR, sama seperti armor dan pen ajaib
  • The gifts of Ascension datang dengan harga: memulihkan serta kesan penjanaan semula dikurang dan pasukan lawan sentiasa mempunyai penglihatan pada champion Ascended


Seperti dalam mana-mana mod permainan berputar, kami mengubahsuai Masteri Champion jadi anda boleh memperoleh mata dalam mod ini. Anda juga boleh memperoleh kunci untuk kemenangan anda dan menangi peti loot untuk anda (atau premade anda) dalam permainan S-, S, dan S+.

 

Jika mahu membaca setiap peraturan mod permainan, layari lol.garena.com setiap Jumaat, dan kami akan memberikan kepada anda pos seperti ini. 

Kami akan mencuba pendekatan berbeza mengenai mod permainan berputar dalam masa beberapa bulan, seperti membuatkannya lebih lama berdasarkan popularitinya. Berikanlah pendapat anda di bawah. GLHF!